Skûtsjesilen yn'e Wâlden 2017 op 16/17 september

22Skûtsjesilen yn'e Wâlden 2017 op 16/17 september: 9 sprintwedstrijden op het programma.

Stichting "Skûtsjesilen yn'e Walden" organiseert op 16 en 17 September 2017 haar 9e editie. Dankzij onze vrijwilligers, sponsoren en zeilvrienden is ook dit jaar deelname aan het evenement gratis voor de deelnemende skûtsjes.

Het creëren van een unieke beleving is het motto. Op 15 september kunnen schippers gebruik maken van een sleepregeling achter een professionele sleepboot vanaf het Sneekermeer. Zodoende hoopt de organisatie dat het voor skûtsjes uit andere delen van Fryslân ook aantrekkelijker wordt om naar dit zeilevenement te komen.

Tijdens deze twee dagen zullen er maar liefst 9 kleine sprintwedstrijden worden gevaren waarbij grote skûtsjes (skûtsjes langer dan 17.10 meter) en kleine skûtsjes (skûtsjes korter dan 17.10 meter) in één klasse uitkomen. Op de zaterdag zullen er zes korte sprintwedstrijden worden gevaren om het geheel zondag af te sluiten met drie korte sprintwedstrijden. Sprintwedstrijden houden in dat de skutsjes na de start een aan-de-winds-rak varen, daarna een voor-de-winds-rak varen, om daarna af te sluiten met een kort stukje aan-de-winds-rak, waarbij de originele startlijn de finishlijn wordt.

We strijden op de “Burgumer Mar” om de titel en daarna heffen we het glas op het dorpsplein (‘t Breed) met een muzikaal omlijst feest. Het walprogramma is verrassend en eindigt met de prijsuitreiking van het jaar. Welke schipper zal dit jaar een prijs in ontvangst nemen vanuit de handen van onze Skûtsje Miss 2017?

Skûtsje “It doarp Eastermar” en andere skûtsjes uit “de Wâlden” doen er alles aan om een skûtsje spektakel neer te zetten in de regio rond “Burgumer Mar”, een regio met een grote geschiedenis m.b.t. de vrachtvaart met skûtsjes rond 1900.

Inschrijven kan al vanaf heden door het inschrijfformulier 2017 te downloaden via downloads en te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vergeet niet de datum op te nemen in uw skûtsje agenda.

Met vriendelijke groet,

Jelmer Bloembergen,
voorzitter "Skûtsjesilen yn'e Walden" (06-30206428)

_____________________________________________________________________________________